• Över 20 år på Internet
1

Ljuskällor

Oavsett vilka ljuskällor du behöver hittar du dem här i vårt breda sortiment. Vi har ljuskällor till hemmets alla olika rum. Kanske har LED-lampan ovanför soffbordet gått sönder? Eller ugnslampan? Det köper du hos oss. Vi har även lysrör till garaget och rätt lampor till kylskåpet. Använd sökfunktionen längst upp på sidan om du redan vet vilka ljuskällor du vill handla, eller filtrera dig fram till det som passar dina behov i någon av våra lampkategorier. Med hjälp av filtret hittar du snabbt den sockel, form och lumen som just du letar efter. Det är enkelt att köpa ljuskällor hos oss.

Kär ljuskälla har många namn

Ljuskälla, lampa, glödlampa. Vad är egentligen skillnaden mellan de olika namnen? Vi benar ut vad som är vad. De flesta av oss är vana vid att prata om glödlampor i stället för ljuskällor, men det är dags att utöka ordförrådet. Det var faktiskt redan 2009 som glödlampan började fasas ut för att ersättas av mer miljövänliga alternativ, som LED-lampan. Sedan dess har vi fått bekanta oss med många nya ord och vant oss vid att tänka på ett nytt sätt för att köpa ljuskällor till våra hem. För det är ett som är säkert: alla behöver ljuskällor! Till huset, till lägenheten, till sommarstugan, ja, till och med ljuskällorna i bilen behöver ju bytas ut ibland.

Energisnålare ljuskällor

Med ljuskälla menas ”något som utstrålar ljus”, alltså just det som lyser i en armatur, oavsett om det är en LED-lampa, en ugnslampa eller bilbelysning. När vi kallar en ljuskälla för lampa är det lätt att missförstånd uppstår eftersom en lampa är själva armaturen som ljuskällan sitter i. Förenklat kan man tänka att ljuskällan plus armaturen den sitter i tillsammans blir en lampa. Glödlampor finns fortfarande, men har inom många områden ersatts av andra alternativ, det vill säga andra typer av ljuskällor. Glödlampan känns igen på att den blir mycket varm när den används, och skillnaden mot nyare ljuskällor syns också tydligt på elräkningen. Glödlampor är nämligen inte särskilt energisnåla vilket många modernare ljuskällor är.

Köp ljuskällor online

Oavsett om det är en glödlampa eller någon annan sorts ljuskälla som behövs är det enkelt att köpa ljuskällor online. Hos inkClub hittar du den belysning du letar efter på bara några klick.