• Över 20 år på Internet
1

Kompaktlysrör

Kompaktlysrör är ett mycket bra val när det kommer till belysning i kontor, affärslokaler och hemmiljö. Med kompaktlysrör får du en hög ljusstyrka samtidigt som lysröret i sig inte alstrar någon hög värme, vilket är en fördel ur en säkerhetssynpunkt. Kompaktlysrör ger dig ett energisnålt och dessutom mycket ekonomiskt alternativ när du behöver belysning till både hem och kontor.
Filtrera
Sockel
Form
Motsvarar (Watt)
Dimbar
Kelvin (färgtemperatur)
Lumen
Ljusglasfärg
RA-värde
Spänning
Pris
Totalt 23 produkter
Sortering:

Lys upp med kompaktlysrör

Kompaktlysrör är mycket effektiva ljuskällor, som ger ett starkt ljus. De används ofta i plafonder och köksfläktar, mycket tack vare sin smidiga form och storlek. Kompaktlysrör ger mycket ljus för sin storlek, vilket är en stor fördel. Kanske har du en plafond i hallen med ett kompaktlysrör i? Då har du förmodligen lyxen att njuta av ordentligt ljus när du plockar ihop de saker du behöver ta med dig innan du ger dig i väg till jobb eller skola. En väl upplyst yta är också att föredra när det är dags att städa. Damm och annat skräp syns väl aldrig så väl som när solen lyser in genom fönstret? Med ett bra kompaktlysrör i taklampan kommer du en god bit på vägen.

Hur vet man vilket kompaktlysrör man ska ha?

Denna typ av lysrör har speciella socklar, som kan kännas svåra att förstå sig på, men det bästa är att räkna antal stavar och stift. Kompaktlysrör kan till exempel vara 2-staviga eller ha 4 stift. Det finns flera socklar som liknar varandra, men genom att hålla kolla på antal stavar och stift kan du lättare identifiera vilket lysrör just du behöver. Kompaktlysrör är smarta på så vis att varje lysrör har sin egen design. Det gör att du inte kan råka sätta fel lysrör i fel armatur, vilket kan vara skönt att veta. Strömmen ska alltid vara avstängd när du byter lysrör och var noga med att inte tända igen förrän du har installerat det nya kompaktlysröret.

Miljösnällare lysrör

Kompaktlysrör sparar energi jämfört med den gamla sortens glödlampor, har längre livslängd och är helt fria från kvicksilver. Det gillar miljön! Kompaktlysrören finns i många olika vita färgvariationer så att du alltid ska hitta den nyans du behöver.