• Över 20 år på Internet
1

LED-lampor

Vi förstår varför LED-lampor är så populära. Det är en rejäl miljövinst att använda en LED-lampa, särskilt med tanke på att vissa av dem förbrukar så mycket som 80 % mindre energi än den vanliga glödlampan, men ändå lyser längre. När du ska köpa LED-lampor är det bara att besöka oss, så hittar du ett stort utbud av dessa populära lampor. LED-lampor hade till en början inte någon dimfunktion, men numera finns det även dimbar LED som fungerar utmärkt. LED-lampor har också fördelen att de inte blir varma, vilket gör dem till ett mycket brandsäkert alternativ.

Filtrera
Sockel
Form
Motsvarar (Watt)
Dimbar
Kelvin (färgtemperatur)
Lumen
Ljusglasfärg
RA-värde
Spridningsvinkel
Spänning
Pris
Totalt 816 produkter
Sortering:

LED-lampan är allas favorit

LED-lampan är den starkast lysande stjärnan på lamphimlen i dag och den teknik som dominerar på belysningsmarknaden. Oavsett vilka belysningsbehov du har finns det en LED-lampa som passar för uppgiften. Och vem skulle inte älska LED-lampan? Den sänker elförbrukningen och håller mycket längre än äldre typer av ljuskällor. Vad sägs om att en LED-lampa kan hålla i upp till 25 000 timmar! Det är inte svårt att förstå varför LED-lampan är favoriten hos såväl miljökämpar som hos dig som ansvarar för att betala elräkningen där hemma.

Vad betyder LED?

Förkortningen LED står för Light Emitting Diode och på svenska kallar vi detta för lysdiod kort och gott. Vad är det då som är unikt med LED-lampan jämfört med andra ljuskällor? Jo, lysdioden i LED-lampan leder bara ström i en riktning och behöver därför likström för att kunna avge ljus. Och visste du att LED-lampan även innehåller ett kylsystem? Det är därför denna typ av ljuskälla inte blir varm när den används. Det är nämligen värmen som förkortar lampans livslängd, så tack vare sitt inbyggda kylsystem håller LED-lampan längre.

Dimbar LED

En kritik mot LED-lampan har varit priset. Visst, den är dyrare att inhandla än vad den gamla glödlampan var, men å andra sidan håller den mycket längre och gör inte lika stor skada på miljön. LED-lampan har också kritiserats för att inte vara dimbar, men numera finns det även LED-lampor med dimbar LED, så kritikstormen kring dimbar LED eller icke dimbar LED har lagt sig. Ur ett långsiktigt miljöperspektiv står det klart att LED-lampan verkligen förtjänar sin plats på belysningstronen.