Köpvillkor

Köpvillkor hos dammsugarpåsar.nu

Med anledningen av EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR (General Data Protection Regulation) har våra köpvillkor med vår personuppgiftspolicy uppdaterats den 16/5 2018.

1. Betalning
2. Säkerhet
3. Äganderättsförbehåll
4. Leveransinformation och leveranstid
5. Restnotering
6. Frakt
7. Ansvar för transport
8. Outlöst beställning
9. Återköp
10. Garanti
11. Dammsugarpåsar.nu:s ansvar
12. Felskrivningar mm
13. Reklamationer
14. Force Majeure
15. Vår behandling dina av personuppgifter
16. Ändring av avtalsvillkoren
17. Tvist och lagval
18. Kontakt 

1.    Betalning

Priserna anges i svenska kronor inklusive moms. Det finns möjlighet att på dammsugarpåsar.nus hemsida även se priserna exklusive moms genom att ändra inställningarna. Avgifter för frakt och eventuellt postförskott tillkommer.
Vi erbjuder följande betalsätt:

-    E-postfaktura

Fakturan skickas med som bilaga i det meddelande vi skickar när dina varor är på väg. Om du har valt pappersfaktura skickas den till dig separat.

För att få betala mot faktura krävs att kunden uppger sitt personnummer. Vid varje betalning mot faktura förbehåller sig dammsugarpåsar.nu rätten att göra en kreditupplysning och att avslå ansökan eller begränsa köputrymmet baserat på kreditupplysningen.

Om fakturabetalning skulle avslås kan kunden alltid välja ett av de andra betalsätt dammsugarpåsar.nu erbjuder, dvs. kortbetalning, postförskott eller betalning med PayPal. För företagskunder gäller en maxgräns om 20 000 kronor inklusive moms första gången kunden betalar mot faktura. Därefter kan dammsugarpåsar.nu komma att justera maxgränsen. Företagskunder som önskar ansöka om en högre maxgräns kan kontakta kundtjänst via info@dammsugarpasar.nu

Fakturan ska betalas inom 30 dagar från fakturadatum. Ingen fakturaavgift tillkommer. Vid försenad betalning utgår även dröjsmålsränta samt i förekommande fall ersättning för betalningspåminnelser och inkassokostnader enligt lag.

Anmärkningar mot faktura skall ske inom 10 dagar från fakturadatum.

-    Kortbetalning

Dammsugarpåsar.nu accepterar för närvarande Visa, MasterCard, American Express och Eurocard. Kreditkortbetalning hanteras av dammsugarpåsar.nus betalningspartner Digital River World Payments, se avsnittet Säkerhet nedan. För företag är högsta tillåtna ordersumma vid kortbetalningar 20 000 kronor inklusive moms. Pengarna reserveras på kundens konto när kunden godkänner ordern och dras leveransdagen.
CVV eller CVC är en tre- eller fyrasiffrig verifieringskod som används för att öka säkerheten vid betalning med kort på Internet. CVV-kod (VISA) eller CVC-kod (Mastercard/Eurocard) är tryckt i signaturfältet på baksidan av kortet och är alltid de tre sista siffrorna. På American Express återfinns CVV-koden på kortets framsida och utgörs av de fyra sista siffrorna till höger om kortnumret.

-    Paypal

Betalning kan ske med PayPal.

-    Postförskott

Inom Sverige kan leverans ske mot postförskott. Postförskottsavgift om 95 kr tillkommer.

2.    Säkerhet

Kortbetalningar hanteras av Dammsugarpåsar.nus betalningspartner Digital River World Payments, vars betalväxel uppfyller kraven för den internationella säkerhetsstandarden PCI DSS som kortbolagen VISA, Mastercard, Diners, American Express och JCB har enats om. Betallösningen tillämpar 3D secure, en teknisk säkerhetsstandard framtagen av Visa och Mastercard i syfte att ge kortutgivaren möjlighet att verifiera sin kortkunds identitet vid handel på internet. Vid kortbetalning kommer kunden att omdirigeras till Digital River World Payments sida, där kunden fyller i sina kortuppgifter och genomför betalningen. Överföringar mellan kund och Dammsugarpåsar.nu, samt mellan Dammsugarpåsar.nu och Digital River World Payments, krypteras med SSL. SSL står för Secure Socket Layer och innebär att kortinformationen skickas via en säker förbindelse, innebärande att ingen obehörig kan se kundens kortinformation. Dammsugarpåsar.nu hanterar eller lagrar aldrig dina kortuppgifter.
För ytterligare information om Digital River World Payments, klicka här.

3.    Äganderättsförbehåll

Alla varor förblir Dammsugarpåsar.nus egendom till dess att full betalning har erlagts.

4.    Leveransinformation och leveranstid

En order som inkommer före klockan 19.00 packas och skickas från vårt lager samma dag för leverans till angiven adress. Detta gäller order som skickas som brev och som betalas med kort eller faktura. För paketförsändelser gäller 16.00.

Om du väljer att betala mot postförskott, eller om din order skickas som Postpaket, tar leveransen 2-3 dagar. Postpaket och order mot postförskott hämtar du ut på Postens utlämningsställe. Om du angett ditt mobilnummer vid beställningen får du automatiskt en avisering via SMS när ditt paket finns klart för avhämtning.

Om du betalat en leverans i förskott och din leverans är försenad har du rätt att häva köpet om förseningen är av stor betydelse för dig. Vi betalar tillbaka pengarna inom 20 dagar. Kontakta kundtjänst.

5.    Restnotering

Om en vara är tillfälligt slut restnoteras hela ordern tills dess att full leverans kan ske. Kunden kan dock alltid avbeställa restnoterad vara.

6.    Frakt

En fraktavgift om 19 kr inklusive moms tillkommer för brev och postpaket till privatpersoner med undantag för prenumerationer. Vi erbjuder fri frakt på alla prenumerationsutskick.

Frakten är 15 kr exklusive moms för brev till företagskunder. För företagspaket tillkommer en fraktavgift om 69 kr exklusive moms. Även företagskunder erbjuds fri frakt på alla prenumerationsutskick.

Vid leveranser upp till 2 kg levereras godset per brev. Order över 2 kg eller skrymmande paket levereras med postpaket (hämtas ut på Postens aviserade utlämningsställe). För enskilda artiklar kan annan avgift gälla vilket i förekommande fall tydligt redovisas innan du genomför ett köp.

7.    Ansvar för transport

Vid transport från Dammsugarpåsar.nu till kunden är Dammsugarpåsar.nu ansvarigt om varan skadas eller kommer bort under transporten.
Vid transport från kunden till Dammsugarpåsar.nu är kunden ansvarig om varan skadas eller kommer bort under transporten, om inte annat särskilt anges i dessa villkor.

8.    Outlöst beställning

Om Dammsugarpåsar.nu får tillbaka paket som inte lösts ut från utlämningsstället förbehåller sig Dammsugarpåsar.nu rätten att debitera samtliga kostnader som uppstår i samband med denna retur.

9.    Återköp

Dammsugarpåsar.nu accepterar återköp inom 30 dagar från den dag då varan levererats till kunden.
Vill kunden utnyttja möjligheten till återköp ska kunden inom 30 dagar från den dag då varan har leverats till kunden kontakta Dammsugarpåsar.nus kundtjänst via  info@dammsugarpasar.nu  och meddela sitt faktura- och kundnummer samt eventuellt andra uppgifter som kan behövas för återköpet samt sända tillbaka varan till  Dammsugarpåsar.nu.
Rätten till återköp gäller endast vara som är i oförändrat skick när den returneras. Alla tillbehör som kunden tog emot tillsammans med varan ska inkluderas i returförsändelsen. Originalförpackningen får inte ha brutits eller på annat sätt skadats.
Vi rekommenderar att du sparar originalförpackningen och emballaget att skicka tillbaka varan i. Till returförsändelsen ska bifogas information så att det tydligt framgår att returen kommer från kunden och vilken order som avses. Detta kan ske genom att kunden returnerar varan tillsammans med fakturan eller en kopia av denna.
Returadressen för återsändande är:
Dammsugarpåsar.nu
Box 1644
SE-758 53 Uppsala
Sverige

Dammsugarpåsar.nu kan enbart ta emot returnerade försändelser som skickas som brev eller paket via posten. Returen får inte ske mot postförskott.
Vid utnyttjande av möjligheten till återköp bekostar kunden själv returfrakten. Om varan försvinner eller skadas under returen är det kunden som ansvarar för förlusten eller skadan.
Återbetalning sker inom 30 dagar från det att vi tagit emot den returnerade varan förutsatt att villkoren för återköp är uppfyllda. Vid kortbetalning kommer återbetalningen att ske till det kort med vilket du genomfört köpet. I övriga fall kommer vår kundtjänst att kontakta dig för kontouppgifter till det konto du vill att vi skall återbetala pengarna till.

10.    Garanti

Dammsugarpåsar.nu garanterar att varorna kan användas i de produkter som varorna anges passa till på Dammsugarpåsar.nus hemsida.
Dammsugarpåsar.nu garanterar att varorna inte skadar de produkter som varorna anges passa till på Dammsugarpåsar.nus hemsida.
Dessa garantier gäller förutsatt att de produkter som varorna från Dammsugarpåsar.nu ska användas i är tillverkade för användning inom EES-området. 
Om produkten ej fungerar på avsett sätt garanterar dammsugarpåsar.nu utbyte till ny produkt.

11.    Dammsugarpåsar.nu:s ansvar

Vid brott mot garantin ska dammsugarpåsar.nu avhjälpa felet eller leverera en ersättningsvara. I den mån Dammsugarpåsar.nu bedömer att detta inte är möjligt ska Dammsugarpåsar.nu återbetala vad kunden har erlagt i betalning för varan till Dammsugarpåsar.nu.
Dammsugarpåsar.nus ersättningsskyldighet för brott mot garantin eller detta avtal är begränsad till det belopp (inklusive fraktkostnad) som kunden har erlagt till Dammsugarpåsar.nu för den eller de varor som Dammsugarpåsar.nu brist avser.
Utöver vad som uttryckligen anges i dessa villkor har Dammsugarpåsar.nu inget ansvar för fel och förseningar och svarar inte för någon skada, vare sig direkt eller indirekt.

12.    Felskrivningar mm

Dammsugarpåsar.nu reserverar sig för eventuella felskrivningar på Dammsugarpåsar.nu hemsida. Bilderna på varorna avser att illustrera varorna, men återger inte nödvändigtvis varornas exakta utseende eller beskaffenhet. Dammsugarpåsar.nu förbehåller sig rätten att ändra samtlig information, inklusive men inte begränsat till, priser, tekniska specifikationer och produkterbjudanden, utan föregående avisering.
Dammsugarpåsar.nu reserverar sig för slutförsäljning och förändringar i produktsortimentet.

13.    Reklamationer

Kunden måste kontrollera alla varor vid ankomst för att verifiera att de är felfria och att rätt varor har levererats.
Om kunden vill göra gällande påföljder avseende ett fel i varan, felleverans eller transportskada ska kunden göra det skriftligen inom skälig tid efter det att kunden märkt eller borde ha märkt felet. Reklamationen ska ske genom att kunden kontaktar kundtjänst via info@dammsugarpasar.nu  och uppger order- och fakturanummer samt orsak till reklamationen så att Dammsugarpåsar.nu kan ta ställning till reklamationen. Reklamationen måste ske senast 14 dagar efter det att varorna har kommit kunden tillhanda. Om reklamation inte sker inom denna tid har kunden inte någon rätt att göra gällande fel enligt ovan mot Dammsugarpåsar.nu.
Om en vara är felaktig sker transportkostnaderna för eventuell returfrakt och ersättningsleverans utan kostnad för kunden.

14.    Force Majeure

Om part förhindras att fullgöra sina åtaganden av omständighet som part inte kunnat råda över såsom blixtnedslag, arbetskonflikt, eldsvåda, ändrad myndighetsbestämmelse, myndighets ingripande samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständigheter som angivits, ska detta utgöra befrielsegrund som medför framflyttning av tidpunkt för prestationen och befrielse från skadestånd och andra eventuella påföljder.

15.    Vår behandling dina av personuppgifter

Alla personuppgifter som du lämnar till oss eller som vi får del av när du besöker vår hemsida eller köper våra produkter kommer att behandlas av oss i egenskap av personuppgiftsansvarig eller av våra samarbetspartners i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning och vår Personuppgiftspolicy.

Du kan komma att bli kontaktad av oss eller någon av våra samarbetspartners i marknadsföringssyfte efter att du handlat hos oss. Kontakt kan komma att ske via e-post, SMS, postala utskick eller på andra sätt. 

För närmare information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs mer i vår Personuppgiftspolicy som du finner här.

 

16.    Ändring av avtalsvillkoren

Dammsugarpåsar.nu har rätt att ändra dessa avtalsvillkor från tid till annan. De villkor som anges på Dammsugarpåsar.nus hemsida när du beställer från Dammsugarpåsar.nu gäller för den aktuella beställningen.
Dammsugarpåsar.nu har rätt att ändra dessa avtalsvillkor även för prenumerantkunder. Det är därför viktigt att du som prenumererar regelbundet tar del av avtalsvillkoren. Ändringar av materiell betydelse, exempelvis sådana som berör priser, kostnader och leveranstider, ska Dammsugarpåsar.nu informera dig om minst 30 dagar innan ändringen träder i kraft. Om du inte accepterar de ändrade villkoren har du rätt säga upp avtalet till upphörande genom meddelande till info@dammsugarpasar.nu  . Om du inte har sagt upp avtalet inom 30 dagar skall du anses ha accepterat de ändrade villkoren. Ändringar som inte är av materiell betydelse träder i kraft direkt. Du kan när som helst avsluta, ändra intervall eller produkt i prenumerationen.

17.    Tvist

Tvister som uppstår i anledning av detta avtal ska avgöras av svensk domstol. Svensk lag ska tillämpas på tvisten.

18.     Kontakt

Dammsugarpåsar.nu är ett varumärke som ägs av iPiccolo AB som är registrerat med säte i Uppsala.
Org. nr 556712-5777
Momsregistreringsnummer: [556712-5777]
Adress: Box 23027
750 23 Uppsala
SVERIGE
Växel: 018-751 31 00
Telefontider: 9:00-16:00

För kontakt hänvisas till Dammsugarpåsar.nus kundtjänst, e-mail info@dammsugarpasar.nu.